Emocions a flor de pell

Quanta bellesa quan es treballen les emocions amb els infants, són tan clars! Tenen una espontaneïtat que captiva, entre ells m’hi trobo com un peix a l’aigua. 

Hem començat el taller d’avui, escoltant músiques diverses. Hem comentat que ens comuniquen, tot valorant les divergències i punts de coincidència  i hem intentant esbrinar el què ens volen dir o pensem que ens volen dir els compositors respectius.

Les peces que he escollit han estat: The Princess Bride –  Miss Saigon – Chariots of Fire – Révélations

Després ens hem posat a jugar amb una plana doble del llibre Emocionario editat per Palabras Aladas.

La llista d’emocions és llarga i ha donat de si per poder fer un bon debat.

Parlar de tendresa, alegria, irritació, sorpresa, plaer, desig, suavitat, por, tranquil·litat, eufòria… ens és fàcil; però hi ha algunes emocions que cal ubicar-les bé, com: nostàlgia, melangia, solitud, orgull, hostilitat, desencant, desànim…

Després d’explicar-nos un munt de vivències, hem buscat el nom o noms corresponents per a cadascuna: acceptació, gelosia, admiració, fàstic, avorriment, satisfacció, confusió, timidesa…

L’activitat plàstica els ha agradat molt! He repartit materials de diferents colors i textures i, després de pensar, els han anat enganxant damunt d’una cartolina tot expressant que els comunicava cada element.

Ha estat molt bonic! 

Fixeu-vos: el primer grup de fustetes de colors representen la força (totes juntes fent pinya) i el segon grup que teniu aquí a l’esquerra representen l’odi (autoritat amb rigidesa).

A la imatge de les quatre boletes verdes i una rosa central li han posat el nom d’equilibri, a la de les llavors vermelles, embolic, i a les plomes, suavitat, tendresa… Però…

Què us suggereix la ploma verda? L’infant ha dit, esvarament perquè està esborrifada. I el caragol blau? És una representació de l’odi, i el groc de l’alegria. I la bola blava, la nostàlgia.

I què han evocat els llaços? Doncs… amor, sorpresa, il·lusió!

No us poso més  exemples perquè en n’hi ha molts però, al final, comparteixo un treball complet. Tots els alumnes han estat molt eficients!

Per uns moments penseu en les reflexions d’aquesta nena: la cinta feta un nus és l’odi (ofega, lliga), les llavors són el desig (un nou naixement, un nou inici, el que està per venir), la ira (una tira de paper tota arrugada), l’amor (un grup de fustes de colors)…

Amb quina emoció et faria connectar cadascun d’aquests materials, colors i textures?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.