Maternitat d’Elna

Coronada per una cúpula de vidre per on entra la llum en abundància, envoltada de camps i horts, s’aixeca la Maternitat d’Elna, al sud de França a la comarca del Roselló.

Elisabeth Eidenbenz una noia suïssa, tota ella coratge, vitalitat i humanitat; entre el 1939 i el 1944 va aconsegir salvar la vida de quasi 600 infants fills de dones exiliades. Provenien dels camps de concentració d’Argelers, Sant Cebrià, Ribesaltes, entre d’altres.

Havent llegit el llibre escrit per Assumpta Montellà, he tingut el privilegi de tenir-la com a guia.

Sentint-la parlar és fàcil emocionar-te perquè de manera planera, propera i amb passió et comunica les vivències d’aqueslls infants, dones i homes que van patir malalties, fam, sed, fred, humiliacions i molts la mort; i que malgrat tot no van perdre mai la dignitat.

TV3 ha retransmès  la pel·lícula de títol homònim, molt bonica i ben documentada. Però és estant al costat de l’autora del llibre quan realment sents que la sensibilitat està a flor de pell. Ella comunica des de l’ànima, compartint anècdotes molt punyents, i et queda molt clar que certament: La Maternitat d’Elna va ser un far en mig de la foscor!

Però la sortida d’aquest darrer dissabte no ha acabat aquí… Calia visitar la platja d’Argelers i deixar flors al mar en record dels nontres  avantpassats. Ells van fer molt per a nosaltres i volien un món amb respecte i justícia.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.