Joguines estimades

Abans de que el nen es comenci a sentir com una entitat separada es comporta com si la mare i ell fossin una sola persona. Les separacions per breus que siguin poden causar-li un dolor considerable. Això explica perquè els nens més petits fan esforços continuats per mantenir el contacte amb la mare, fins i tot quan ella és a la vora.

Al llarg del seu desenvolupament l’infant elabora una imatge mental d’ella que actua com a substitut de la seva presència física, però aquest fet no es crea de la nit al dia. Els jocs de desaparició com el de ‘cuit amagar’ faciliten el procés de maduració. El nen/a al veure com la mare es tapa la cara amb les mans, expressa alegria quan ella novament es descobreix i reapareix.

La mare no pot estar continuament al costat del fill, aleshores ell se sent protegit si té alguna joguina o objecte de transició com una manta, una nina de drap o un ós de peluix. (Sheldon Cashdam – fragment d’un escrit)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s