Calen contes fantàstics!

Des de temps, els contes de fades han plantejat preguntes i han creat disjunció d’opinions. Segurament és perquè tenen un fons psicològic i contenen missatges que commouen i donen llum; no solament als infants. De fet els primers contes de fades s’explicaven entre adults i tenien commutacions eròtiques i socials.

El psicòleg S. Cashdan, profesor de la Universitat de Massachussets ens diu:

Diem als nens que la bellesa és passatgera. Que no es pot jutjar un llibre per la seva coberta. Que el que realment compta és el que hi ha dins. Però què pensaran quan la televisió eleva d’art major la recerca de la bellesa? Els mitjants saturen l’aire amb missatges que exalten les virtuts de l’atractiu físic. 

nineta-fantasia

Històries com ‘Blancaneus’ i ‘El tratge nou de l’emperador’ ensenyen que invertir en excès en l’aparença física, té conseqüencies nocives

El viatge del conte de fades a mons inexplorats és equivalent a un viatge interior… El lector és transportat a regions inexplorades del jo.

Avui en dia la publicitat s’emporta la palma en fer la labor inversa; cal vigilar i tenir criteri propi, ajudar als infants a pensar i discernir, de no ser així, el fet s’escau perillós.

La infantesa és el temps de la percepció del desconegut: por a la foscor, preocupacions a l’escola, ansietat per fer nous amics. Perquè hi hagi creixement psicològic el nen ha d’encarar dificultats. Així ho fan Hansel i Gretel en el bosc.

Penso que als adults també ens calen molts contes de fades. Eduquen, sensibilitzen, d’esperten l’empatia i són èines que ajuden a caminar per la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s