El color blau a Egipte és símbol de vida!

Per moments he tornat a sentir la suavitat de les aigües del Nil portadores de vida, l’escalfor d’un sol de justícia, i he vist els daurats de la sorra del desert. Osiris, Horus, Nefertiti, Isis, Ramsès, Bes… m’han tornat a acompanyar.

me2me3Al Museu Egipci he contemplat: busts, terracotes, recolzacaps, collars, estàtues, amulets, cinturons, llits… objectes de tota mena; de materials molt diversos: lapistàtzuli, alabastre, silex, basalt, bronze, fusta, or, argent…

Anar llegint els passos de la descoberta de la tomba de Tutankhamon, documentats amb fotografies, ha estat enriquidor, també veure part dels objectes que acompanyaven a aquest faraó que finalment es diu que podia haver mort de malària o d’una lesió al cap deguda a un cop.

me1

M’ha vingut a la memòria una vivència que estimo: Entrant al temple de Ramsès a Abu Simbel, l’amo de la porta em va agafar suaument pel braç, va fer un gest perquè m’assegués a una butaca, amb dolçor amb va posar la seva mà damunt dels ulls perquè  els tanqués i va col·locar-me una gran clau d’amunt del pit fent-me creuar els braços perquè l’aguantés.

Per uns moments vaig preguntar-me què estava passant, vaig prendre l’opció de deixar-me fluir tot quedant-me molt quieta. Una pau immensa va envair tot el meu cos. Encara ara evocant el momet em sento torbada. Quan ho vaig creure oportú vaig alçar-me tot donant-li les gràcies. 

Després de 8 anys, em segueixo dient:  -Per què se’m va fer aquest regal? Què va veure aquell home en mi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.