Manifest de Montserrat

La meva amiga Maria Urmeneta m’ha enviat aquest escrit junt amb el Manifest de Montserrat. El comparteixo tenint clar que els Drets dels Infants cal tenir-los presents dia a dia.

nen-trist_-estudi-de-color La responsabilitat de la persona adulta és crear les condicions favorables per al desenvolupament espiritual de l’infant (…)
(…) El que caldria promoure, protegir i alimentar són unes capacitats espirituals bàsiques: la possibilitat de meravellar-se; de viure experiències personals de joia; de posseir un sentiment de serenitat interior que propiciï quan calgui l’elaboració dels sentiments de dolor i pèrdua; d’ésser conscient de la relació amb els altres i predisposar-lo a crear vincles amb els éssers humans i fins i tot amb les coses. Caldria crear les condicions per fer-lo gaudir de la dimensió contemplativa i de transcendència.

S’haurien d’afavorir les capacitats cognitives i lingüístiques; també la consciència, la interiorització, la reflexió; en definitiva, despertar el seu jo més personal i íntim, les seves capacitats emocionals i de raonament. En definitiva, tenir una sensibilitat moral, saber commoure’s, sentir empatia, gaudir del sentit de l’humor que el disposi, quan sigui el moment, a ser resilient, adquirir la dimensió relacional, saber-se posar al servei dels altres i desenvolupar actituds dialògiques. Així mateix, afavorir un sentit afectiu tant com un sentit de la bellesa; complaure’s en allò petit, allò gratuït. Fer-lo capaç d’entusiasmar-se.

(La imatge correspon a un estudi de color de tons foscos per representar la tristesa i la solitud)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s