Roma un món de llum

Roma és la capital de les llums canviants en pocs intèrvals de temps. Crec que és degut als tons de les façanes amb predomini d’ocres, taronjats, rosats i sanguines. Cal contemplar-la a l’albada, a la posta de sol, després d’un xàfec, i en plena vida nocturna. 2016-10-18-17-26-56Caminant pels seus carrers és fàcil d’entendre perquè Respighi va dedicar una composició als pins (Els pins de Roma) i una altra a les fonts (Les fonts de Roma). 2016-10-18-17-12-04

M’he emportat la sensació d’haver fet un viatge en el temps, no tan sols per l’art que el trobes arreu i n’hi ha d’èpoques i cultures diferents, sinó també per l’aire decadent que envolta la majoria de barris. Les parets escrostonodes, els terres de llambordes, la natura salvatge que penja dels murs i s’enfila desordenadament, i una circulació caòtica. Tot això i més fa que aquesta capital sigui inconfusible. 2016-10-18-05-57-24-copia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s