Llegenda de la Mare de Déu de la Mercè

dg20-copiaVa ser en el 1868 quan la Mare de Déu de la Mercè va ser declarada patrona de la ciutat de Barcelona que fins aleshores havia estat Santa Eulàlia. I és en el 1871 quan es celebren les primeres festes. Hi va haver tota mena d’espectacles: balls, teatre, cants… fins i tot un concurs d’auques que narraven els diferents actes. La gent les comprava com a programa per a tenir un guiatge.

Explica la llegenda:
Hi havia un sastre molt necessitat, no tenia ni un bocí de pa, la Mare de Déu de la Mercè va compadir-se d’ell i li va regalar les seves arracades. L’home les va anar a vendre ràpidament però l’argenter pensant que eren robades el va portar davant la justícia. El pobre, sent acusat de lladre, desesperat va demanar explicar el fet allà on estava ubicada la imatge. Davant de tothom la Mare de Déu va moure el cap afirmativament demostrant que el sastre deia la veritat i era innocent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.