La dona i el Modernisme

Lluisa-VidalLa visita temàtica feta al MNAC sobre La dona en el Modernisme fins els nostres dies, deixa palès, la lluita en el temps per aconseguir un reconeixement i una igualtat de sexes.

Obres pictòriques i escultòriques ens parlen del paper de la dona com a objecte, com a persona sotmesa, poc valorada  i controlada per l’home, passant a ocupar un segon lloc. Ha calgut temps per anar trobant el punt d’equil·libri i… encara falta.

Olga-Sacharoff

La guia ens ha esmentat, com a pionera en el camp de la pintura, a Lluïsa Vidal que va tenir la sort de nèixer en una família culta i benestant, també a Àngels Santos, a Olga Sacharoff de nacionalitat rusa que es va establir a Catalunya, i a Edyth Starkie que va ser l’esposa d’Arthur Rackham.

M’hauria agradat sentir els noms de dues il·lustradores, molt nostres: Lola Anglada i Mercè Llimona i veure algunes de les seves obres exposades en una sala d’aquest museu. Tot i que pertanyen a un altre temps més actual.

2016-01-20-MNAC2Una de les curiositats ha sigut trobar la pintura on es veu una amant de dos grans artistes: el músic Erik Satie i el pintor Toulouse Lautrec.

Certament l’ART és sorprenent! És sempre descoberta i aprenentatge.

SaveSave

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s