Animals i Faraons

2015-10-07-12.35.40Els animals sempre han tingut importància rellevant en la vida de l’home. Útils per la seva força física i agilitat, han estat, i estan encara en molts indrets, fent servei per treballar els conreus, pel transport i com animals de companyia.

I així es vivia en el temps dels egipcis. La lleona, la serp, el falcó, l’escarabat, el mico… eren cosiderats representacions divines, protectors o portadors de força i d’abundància. Se’ls representava en pintures murals, escultures, mobles, objectes d’us diari (pintes, capsetes, culleres, gerres, penjols, amulets…), i objectes de decoració i funeraris.

D’ells aprofitaven: pell, ossos, banyes, plomes, ivori i algunes parts del cos s’empraven en medicina. Van ser font d’inspiració fins i tot en l’escriptura. 2015-10-07-13.06.29Si sents interès per l’art i el món d’Egipte, CaixaForum t’ofereix l’exposició Animals i Faraons. Més de 400 peces! Com acostumo a fer, l’he visitat un migdia feiner per poder veure-ho tot amb tranquil·litat. S’ho val!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.