Festival Internacional nº 49, de Cant Coral a Barcelona

La música uneix cors i cultures.

Anit, al Palau de la Música Catalana, es va celebrar el 49 Festival internacional de Cant Coral, aplegant quatre-cents cantaires.

Una de les peces que més em va captivar va ser ‘Castle in the sky’ dirigida per Saeko Hasegawa. En l’enllaç hi teniu una versió. La d’ahir va ser preciosa. Emociona saber que cada dia, a les llars del Japó, s’escolta aquesta cançó per ràdio i que els royalties són per ajudar a les persones víctimes del tsunami del 2004. Interpretada, a piano i violí, sense cors, també emociona.PM7_ 2014a

El primer grup coral, dirigit per Lluís Vila i Casañas i  acompanyat per l’Orquestra de Cambra de Barcelona, va cantar peces barroques. Es va enriquir l’ofrena amb lectures, fent referència al 1714 i la connexió musical entre Catalunya i Europa.

La cloenda va ser acolorida. Un grup de cors femenins dirigits per Basilio Astulez, ens va apropar a Sèrbia, Tanzània, Colòmbia i Estats Units, fent una coreografia alegre, bonica i encertada del tot. Quina sorpresa acabar amb el ‘Clap Yo’ Hands’ de G. Gershwing! Cançó que estimo perquè la canto amb el Cor Drassanes. En l’enllaç podeu escoltar-la. Canta el grup coral més nombrós que he vist mai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.