Demà a la nit, rondalles de por!

bruixa-i-escombraComparteixo una rondalla que té molts, molts anys i s’explica i s’ha explicat, una vegada i altra, en la Nit de Tots Sants, nit de bruixes i fantasmes, a grups de nens i grans:

La Marieta va rebre de la seva mare unes monedes per a comprar fetge  pel sopar. Com que era llamirera de mena, es va aturar davant d’una pastisseria, va caure en la temptació i se les va gastar en caramels. En poc temps la paperina va quedar buida, sense ni una engruna, ni un paperet. Aleshores es va dir: -I ara, què soparà el pare? Així que en passar pel costat del cementiri, que li venia de camí, va entrar-hi. Acabaven d’enterrar un home. Ella tota decidida, va anar fins el taüt, va agafar el fetge i el va posar dins de la paperina. Quan va arribar a casa, la mare el va cuinar i el pare se’l va menjar. I a dormir s’ha dit! Ja dins del llit…  la Marieta va sentir que trucaven a la porta: -Toc, toc, toc… I després una veu: -Marieta, Marieta ja sóc aquí!

La Marieta prou que es va tapar amb la flassada i de tan encongida semblava un farcell. La veu va seguir: -Marieta, Marieta ja sóc a la primera escaleta. -Marieta, Marieta ja sóc a la segona escaleta… -Marieta, ja estic al primer replà i vinc a buscar-te… Marieta, ja estic al segon replà i vinc a buscar-te…

La veu cada vegada era més propera, fins que va arribar a la porta de la seva habitació i…  (El narrador ha d’agafar un nen del grup, sobtadament, tot dient: -Ja et tinc! – i aleshores fer-li pessigolles.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.