Un virtuós del violí

Recordem Niccolò Paganini escoltant el Concert nº1. Genovès nascut un 27 d’octubre.

Als 13 anys ja donava concerts i la seva tècnica al violí, segons els entesos de l’època, era immillorable. També va tocar la viola, la guitarra i va composar, sent pioner, aportant noves tècniques d’interpretació.

El seu pare ja li deia que seria el millor violinista del món. Els seus dits estirats, els dos pams, tenien l’allargada de 45 cm.

Corrien rumors de que en els concerts utilitzava cordes gastades perquè es trenquessin i així demostrar el seu talent únic i meravellòs. Havia arribat a interpretar amb una sola corda.

estel solMés d’una dona s’havia desmaiat en veure’l actuar i alguns homes s’havien posat a plorar d’emoció. Per les contorsions i com col·locava els ulls, de tal menera que l’iris desapareixia, corria la veu de que s’havia venut al diable.

Una llegenda explica que va demanar-li el favor d’interpretar com un àngel a canvi d’entregar-li l’ànima, fet que ell no va negar mai. Per això, quan va morir, el 27 de maig del 1840, el bisbe es va oposar al seu enterrament. Cinc anys després, per mitjà de la duquessa de Parma es va autoritzar el seu funeral.

(L’estel ha estat creat pels nens i nenes que participen amb el grup ‘Música Activa’ a l’esplai d’estiu a l’escola Baldiri Reixac del Parc Güell)

SaveSave

Anuncis

Un pensament sobre “Un virtuós del violí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s