Treballant les pors

Tots tenim i hem tingut algunes pors, no cal negar-les ja que tenen la seva part positiva i ens ajuden a créixer. Sóm valents quan les afrontem. I els nens del taller de creativitat i il·lustració de la Biblioteca de Can Butjosa, avui, han demostrat coratge al parlar-ne i representar-les, tot jugant.

Han començat amb una relaxació escoltant música de “Beautiful World” per connectar amb les emocions.

La lectura d’un conte de l’autor Aleix Cabrera ha donat lloc a un debat. Què ens fa por? Quan tenim por? Comuniquem la por? Com la notem al cos?

Després els nens han passat a fer un exercici, per parelles , que no ha estat fàcil. Tot caminant, havien de comunicar-se les pors sense mirar-se als ulls. El que ha donat un bon resultat ha sigut fer una llista expressant els temors del dia a dia, aleshores hi ha hagut com un despertar. Tot ha començat a fluir.

PORS QUE HAN ANOMENAT:-Por a dir a que tenim por -No tenir amics -No saber respostes -Por al càstic – Por al rebuig – Rebre crítiques -Que et peguin – Que s’enfadin amb tu – A la foscor -Al desconegut -Por a que t’encomanin la por -A anar al cementiri -Por a mentir -Perdre’t – Por de declarar l’amor -Por a estar sol -Que et vinguin a buscar tard – Que et facin mal al cor -Veure pel·lícules de por. (L’edat dels nens oscil·la entre 7 i 11 anys)

Per acabar, amb la banda sonara de la pel·lícula  “Gremlins” de Jerry Goldsmith, han representat les pors i algunes ja tenen nom propi: Sis ulls, Panxa verda… Fins i tot n’hi ha una que riu. Bona transformació!

3 pensaments sobre “Treballant les pors

  1. Estimades Maira i Susi, jo també tinc pors! Ja ho vaig comentar amb els nens. La por forma part de l’essència humana i té la seva part positiva, quan ens porta a ser prudents i a protegir-nos davant del perill.

  2. Haces un trabajo increíble con estos niños. Tienen tanto que contar… Me ha impactado el miedo que llora. Tengo miedo a que niños tan pequeños tengan tantos miedos. Yo soy muy miedosa!!!

  3. Més pors: Por al silenci obligat perquè et fan callar, por als crits, por al temps, a l’espera … (algunes coses van molt depresa i unes altres molt poc a poc). Por a no ser estimat …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.