Tenim les mateixes emocions

En els primers sis o set anys de vida, els humans conformem els grans patrons emocionals que dicten com ens veiem  a nosaltres mateixos i com veiem als altres. Gravem aleshores en la nostra ment emocional i en el nostre comportament, si som dignes de ser estimats…

Tot i que ens habiten emocions bàsiques i universals, ens desenvolupem i expressem en funció al nostre perfil genètic, de les nostres circumstàncies i de l’entorn. Tots volem ser estimats i si no ens estimen busquem maneres de protecció davant de la indiferència o l’agressivitat dels altres; tots volem explorar el món, però si això ens posa en perill desenvolupem tècniques per evitar que el món exterior ens agredeixi. Per algunes persones, això significarà una conquesta sorollosa, per altres una renúncia a qualsevol aventura o una sèrie d’intents d’apropar-se als altres, seguits de maniobres evasives que els desconcerten. La ferida pot ser la mateixa per a molts però la menera d’encarar el dolor que aquesta provoca, serà sempre variada. (Elsa Punset – “Una mochila para el Universo”)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.