Piranesi gravador i visionari

Venecià (1720 – 1778), arquitecte, gravador, dissenyador, obridor de noves portes, sent  influència per pintors del segle XX, fins i tot, pel cinema actual (he pensat en Harry Potter). Autor de gravats que transmeten grandesa, profunditat,   treballant amb un traç lliure i fluït. Detallista per excel·lència i mestre del clarobscur. Home amb grans facultats imaginatives.

( A l’esquerra, petit detall augmentat amb lupa)

M’he donat temps a Caixa Forum per veure l’obra, sense presses. La part final va acompanyada d’unes fotografies de Gabriel Basílico que li fa un homenatge. Càmera en mà segueix els meteixos indrets que l’autor.

El que més m’ha impactat ha estat “Les presons imaginàries” que alguns critics i observadors han comparat a la ment humana. Són espais infinits amb escales per arreu i moltes estances però no donen pau. S’ha arribat a pensar que les va crear estant en un estat febril i malaltís.

Un pensament sobre “Piranesi gravador i visionari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.