Les pedretes blaves

Espavilat, com sempre, va acabar els deures de l’escola i ràpidament va baixar al parc per gronxar-se una estona. Era quan es sentia plenament lliure. Tancava els ulls i deixava que l’aire li roces la pell, mentre, s’anava donant impuls per guanyar alçada. I així un dia i un altre, fins que… Quieta, el mirava amb els ulls ben oberts. El gronxador va anar parant com si mandregés, i va ser aleshores quan les dues mirades van trobar-se desdibuixant  l’entorn.

Al dia següent, el nen va tornar al gronxador per retrobar-se amb la sensació de llibertat i alguna cosa més: les caricies que fan les papallones quan volen per dins. La nena no va trigar gaire en arribar. Novament se’l va mirar i quan ell va aturar-se, se li va apropar tot deixant-li una pedreta blava a la mà, i amb una rialla es va acomiadar fins l’endemá.

Els dies van anar passant i els retrobaments sempre anaven acompanyats d’un comiat amb pedreta blava. Fins que el nen va dir: -Per què sempre pedres blaves? Podries ser més original i anar canviant els colors, vermell, groc, taronja… Què en faré jo de tot això!

Aquella tarda ella va sentir tristesa, va marxar seriosa i ja no va tornar.

Un matí plàcid de tardor, després de temps, van trobar-se casualment. Més plàcides van ser les seves mirades. Havien crescut però les papallones encara voleiaven.

-Per què no vas tornar?

-Vaig tenir la sensació de que no em volies a la vora, que el meu joc et molestava i vaig preferir deixar-te tranquil amb tu mateix.

-Et vaig estar esperant molts dies! Tinc les pedres blaves damunt la teuleta de nit.

-A qui estimo… li regalo el cel a bocinets! -va respondre ella. (Adaptació d’un conte que em van explicar fa anys i desconec l’autor)

4 pensaments sobre “Les pedretes blaves

  1. Jo tinc moltes pedretes blaves; en duré dues o tres a la butxaca o en el moneder, per poder regalar un bocinet de cel als que estimo. Gràcies per aquesta idea, per aquest conte tan deliciós que jo classifico en el grup dels “delicatessen”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.