Superant l’impossible

Trobo molt encertat el rètol “De Babel a Dubai” Un recorregut històric on l’home s’allibera de limitacions.

L’exposició de torres i gratacels comença ubicada en l’Antic Testament, quan ja, aleshores, la humanitat volia arribar més enllà dels núvols, no tan sols com a repte sinó com a senyal d’espiritualitat, intentant  aconseguir l’impossible. Algunes famílies italianes, adinerades van arribar a competit per la torre més alta, ja no com a superació personal sinó com a manifestació de poder

Hi ha edificis amb context religiós, com les catedrals, minarets i pagodes. D’altres estan dins del contex urbà. En el segle XIX van ser molts els enginyers que en van construir, de gran alçada i formes curioses, estudiant tota mena de materials adients per obtenir bellesa, seguretat i equilibri estàtic. Actualment n’hi ha per tot el món. El més alt està a Dubai, la seva alçària és de 828 m.

Si visites l’exposició “Torres i gratacels” a Caixa  Forum, trobaràs maquetes, fotografies, pintures i  també projectes agosarats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s