Jacint

Jacint era fill del rei d’Esparta. Era un noi atractiu, ple de bellesa i Apol·lo se’n va enamorar. Quan Jacint va adonar-se’n, va lliurar-se de ple a aquest amor, l’amor del seu nou amic, un déu de l’Olimp, deixant les seves aventures terrenals. Amb ell va aprendre l’art del tir a l’arc i a entonar dolces melodies amb la cítara. Zèfir, déu del vent de ponent, també és va sentir atret pels encants de Jacint, però mai va ser correspost. Un dia Apol·lo i Jacint van decidir fer tir de disc. El déu va ser el primer en començar el joc. Zèfir estava a l’espectativa i en un moment de forta gelosia va bufar amb força desviant el disc que va colpejar a Jacint que va caure a terra ferit de mort. Apol·lo va intentar guarir-lo amb totes les seves arts i amb plantes medicinals. Veient que el seu amic no sanava va exclamar: -Voldria morir amb tu!, però no puc canviar el destí. Aleshores per retornar-lo a la vida va prendre l’única opció que li quedava. Va convertir-lo en la flor que porta el seu nom.

La seva simbologia és l’afecte i els jocs perillosos. El perfum de les seves flors transmet “Vull una cita”.És un veritable ambaixador de l’amor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.