Refranys culinaris

Un bon dinar fa de bon esperar. Si et fa mal el païdor, farigola és el millor. Bona teca i bona cara, a ningú no desagrada. La menta, la gana augmenta. Qui fa els plats es queda el plat pitjor. L’escudella de pagès és el plat que atipa més. Val més un traguet de vi negre que tota l’aigua del Segre. Menjar molt i pair bé, no pot ser. Menjar fred i vi calent, pel cos és dolent. Qui no vol caldo, dues tasses. Bon vi fa bona sang. Menjant, menjant ve la gana. El pa tou dura poc. El peix no fa greix. Si vesses vi treuràs la rifa. Amb un traguet de vi bo el malalt es posa bo. Del pa tou tothom en fa llesques. Gallina vella fa bon caldo. Del plat a la boca, ningú s’equivoca. Gastar i menjar, tot és començar. Amb tot va bé la patata, és menjar que no mata. Al pa, pa; al vi,vi…  El que menja sopes se les pensa totes. El dinar, reposat; el sopar, passejat. Vessar vi, bon destí; vessar sal, mal senyal. S’ha acabat el bròquil! On mengen dos en mengen tres. Meló i casament, qüestió d’encertament.  Els bunyols es mengen sols. Qui té fam, somia truites.  Allioli negat, dóna’l al gat. Una bona picada és el tot d’una cuinada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.